Hem » Natalias trädgårdsblogg » Dahlior på Göteborgs botaniska trädgård

Dahlior på Göteborgs botaniska trädgård

Idag blev det lunch och promenad på Göteborg botaniska trädgård. Jag brukar göra ett besök då och då för att få inspiration på vackra kombinationer av växter, se hur växterna ser ut i sin vuxna form samt för att det är ett himla lugnt och skönt ställe att äta lunch på. God mat har de också =)

Har ni vägarna förbi så kan jag varmt rekommendera ett besök. Speciellt vackert är det nu när dahliarabatten blommar för fullo! Jag själv har aldrig lyckats med Dahlior fullt ut. De brukar inte trivas i min trädgård. Förmodligen är det för mörk och blött. Men man blir allt lite sugen på att göra ett nytt försök efter att ha sett dahliorna på Botaniska.

Dahlior bör man skaffa om man är beredd att ha lite pill i trädgården. De tål nämligen inte frost utan måste grävas upp på hösten och förvaras inomhus.

Kommentera