Hoppa till innehåll

Kaukasisk förgätmigej Jack Frost och Trädgårdsnäva Rozanne

Jag har planterat ihop Kaukasisk förgätmigej Jack Frost och Trädgårdsnäva Rozanne Eftersom jag satte trädgårdsnävan bakom kaukasisk förgätmigej hoppas jag på att de växter ihop på ett sätt som får ögat att tro att de är en och samma växt. Kombinationen av de silvriga bladen från förgetmigej tillsammans med de söta, blå blommorna från trädgårdsnävan blir ju hur fin som helst. Dessutom blommar trädgårdsnävan riktigt länge så det blir också en liten bonus.

Natalia Lindberg Trädgårdsdesign - Trädgårdsnäva rozanne Kaukasisk förgetmigej jack frost geranium brunnera
Kaukasisk förgätmigej Jack Frost och Trädgårdsnäva Rozanne
Natalia Lindberg Trädgårdsdesign - Trädgårdsnäva rozanne Kaukasisk förgetmigej jack frost geranium brunnera bollkryss
Uteplats med Anisört ’Blue fortune’, Kaukasisk förgetmigej ’Jack frost’ och Trädgårdsnäva Rozanne. På bordet står ett Bollkryss.
Blomma Trädgårdsnäva Rozanne

Om Kaukasisk förgätmigej (Brunnera macrophylla ’Jack Frost’)

Kaukasisk förgätmigej har man i sin trädgård för de stora, vackra och silvriga bladen. Den är en ypperliga växt för skuggigare lägen och lyser upp mörka platser. Dessutom trivs den i lätt fuktig jord så har du en plats med mycket skugga och vatten så är detta en bra växt.

Natalia Lindberg Trädgårdseisgn - Kaukasisk förgätmigej Jack Frost
Kaukasisk förgätmigej Jack Frost

Den blir 30 cm hög och bör planteras med 35 cm avstånd. Blommar gör den med söta ljusblå blommor tidigt på våren. Den blommar med små ljusblå blommor tidigt i april-maj.

Undvik stark sol bränner bladen.

Mer om Kaukasisk Förgätmigej.

Om Trädgårdsnäva (Geranium ROZANNE ’Gerwat’ )

Trädgårdsnäva är en av de pålitligare perenner som jag har sprungit på. Men det är inte dess för dess pålitlighet som jag har valt den till min trädgård utan för dess långa blomning. Redan i juni kommer de söta blå blommorna fram och håller på ända in i september.

Mer om Trädgårdsnäva Rozanne.

Kaukasisk förgätmigej Jack Frost och Trädgårdsnäva Rozanne
Trädgårdsnäva Rozanne